Tort ten dla mnie jest niezwykle wyjątkowy, bo dla zakręconej Cioci Asi na urodziny stworzony
Inspirowany wymarzonym przez Ciocię Asię Tortem Esterhazy:
Kruche blaty bezowe Laskowo-Migdałowe przełożone delikatnym, puchatym kremem maślano-budyniowym, który doprawiłam solidną dozą białego rumu
Dla dopełnienia smaku w środku schowane przyjemnie chrupiące karmelizowane migdały, a na ostatni smaczek domowej roboty mocny likier kakaowy
To wszystko oczywiście bezglutenowe odpowiednie dla celiaków i bez cukru!
Tort odpowiedni na dietę ketogeniczną, ale również na dietę bezmleczną jeśli tolerujecie prawdziwe, wiejskie masło (oprócz masła w torcie nie ma innego nabiału)
Ciocia Asia w torcie tym jest nadzwyczaj zakochana i zajada się nim już od samego rana
Skład:
Jaja, orzechy laskowe, migdały, kokos, masło, biały rum, masło kakaowe, kakao
TORT ZAWIERA ALKOHOL!
Tort wykonywany tylko w wersji klasycznej:
4 blaty bezowo orzechowe
3 przełożenia kremem maślano rumowym
Dekoracja z kremem rumowym
Boki obsypane orzechową bezą
Góra udekorowana domowym likierem kakaowym i orzechami
Na amatorskim zdjęciu mojego autorstwa, tort Cioci Asi w przekroju 😉
Każdy wypiek jest przygotowywany indywidualnie, w związku z czym deser w rzeczywistości może różnić się od tego na zdjęciach
CENNIK
KLASYCZNY
- 15cm (6-8 porcji) – 300zł
- 18cm (8-10 porcji) – 350zł
- 21cm (12-16 porcji) – 400zł
- 24cm (20-24 porcje) – 450zł
- 27cm (30-34 porcje) – 550zł
- 30cm (38-45 porcji) – 650zł
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU
Jeśli chcesz nawiązać współpracę lub zadać pytanie – napisz do nas lub zadzwoń.
DANE KONTAKTOWE
Tel: 603-127-323
Email: info@zakreconakawiarenka.pl